[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » (¯`·._.·[ Forum Hakkında ]·._.·´¯) » Forum KuraLLarı » Forum KuraLLarı..
Forum KuraLLarı..
EuphRaTesTarih: Çarşamba, 2008-12-24, 10:14 PM | Mesaj # 1
Rap Benim KaLbim > Admin
Grubu: Administratör
MesajLar: 67
Rep: 0
Durum: OffLine
1. Genel Bilgiler ve Yaptırımlar

*- Toplumumuzda "belden aşağı" olarak tabir edilen nick, avatar, imza ve yazışma yapanların mesajları/imzaları/avatarları ilk etapta düzenlenecek ve üye uyarılacak; ikinci seferde ise üyeye haber verilmeksizin üyelik bilgileri askıya alınacak veya silinecektir.
*- Scriptside forumlarının esas amacı bilgi paylaşımıdır. Okunmayı bozan, rengarenk, büyük boyutlu ve uzun imza kullanan üyeler ilk etapta özel mesaj ile veya duyuru odasına gönderilen genel uyarı mesajı ile uyarılacak; imzalarını kısaltmaları talep edilecektir. Gerekirse, imza bölümünü kapatma hakkına sahip olduğumuzu hatırlatmak isteriz.
*- Scriptside forumlarına atılan mesajlara gereksiz cevap veren, konuyu dağıtan, "cıvıklaştıran" ve ortamı seviyesizleştiren üyelerin mesajları silinecek ve uyarılacaklardır. Belirli bir uyarı seviyesine ulaşan üyelerin üyelikleri otomatik olarak askıya alınır veya silinir. Yöneticiler, bunun tekrarlanması halinde uyarının en üst seviyeye ulaşmasını beklemeden üyenin kaydını forumdan silebilir.
*- Bu forumları her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konuşan insanların takip ettiğini unutmayınız. Genç arkadaşlar, bayanlar, anneler ve babalar bu forumlarda bilgi almak için bulunuyorlar. Lütfen yazışmalarınızı yaparken bunları göz önünde bulundurmaya özen gösterin. Bozuk Türkçe ile yazılmış mesajlar uyarılmadan silinecektir. Eğer üye, ısrarla bozuk Türkçe ile mesaj yazmaya devam ederse üyeliği silinecektir.
*- Forum Huzurunu bozacak davranışlarda bulanan veya forumda tartışma çıkaran üyeler Yöneticinin insafiyetine göre süreli veya süresiz forumdan uzaklaştırılır
*- Her kademediki Yönetici bu sitenin bir parçasıdır.Bu sebepledir ki Forum Yöneticileri Hiç bir şekilde Sorgulanamaz.Bu girişimde bulunan üyelerin ilk seferde hesapları banlanır , ikinci seferde silinir.

2. Mesaj İçerikleri

*- Küfür, hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi hak ve özgürlüklerine saygısız içeriğe sahip mesajlar göndermek yasaktır. Yöneticiler tarafından görülen bu tip mesajlar haber verilmeksizin silinecek ve mesajı atanlar uyarılacaktır. Bu tür mesajlara yine aynı şekilde karşılık vermek de suç unsuru olup, kesinlikle yasaktır.
*- Yasal ve insani nedenlerden dolayı, Scriptside Forumlarında net kullanıcıları arasında PORNO olarak tabir edile gelen içeriğe sahip mesajların atılması yasaktır. Bu tür içeriklere sahip olan mesajlar haber verilmeden derhal silinecektir.
*- Forum, kategorilere ve alt kategorilere ayrılmıştır. İçeriğine göre, bu kategori ve alt kategorilerden uygun olanına mesajınızı gönderebilirsiniz. Eğer aynı mesaj aynı bölüme birden fazla gönderilir veya aynı mesajın birden fazla kategoriye gönderildiği belirlenirse ilgili mesajdan sadece bir tane kalana kadar diğer mesajlar haber verilmeksizin silinecektir.
*- Siyasal ve dini konuların konuşulmasına Scriptside yönetimi sıcak bakmamaktadır. Bu tür konular, çok ciddi fikir çatışmalarına ve tatsızlıklara açık konular oldukları için üyeler arasında büyük gerginlikler oluşturmaktadır. Bu nedenle bu konular, tansiyon yükselmeden forum moderatörleri tarafından silinecektir.
*- Her mesajın içeriğinden, sadece ve sadece yazarı sorumludur. Mesaj içeriklerinden dolayı Scriptside yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.
*- Forum'da ne durumda olursa olsun MSN / Mail Adresi vermek yasaktır. Msn / Mail veya herhangi bir irtibat adresi verme gereği duyulduğunda ö.m yolu ile irtibata geçilmelidir.
*- Yanlış bölüme konu açanların mesajları taşınıp en az 1 gün banlanır.
*- Konulara boş mesaj yazan kullanıcıların mesajları silinip 5 günlük banlanır.

3. İmza İçerikleri

*- İmzalarda renkli, değişik fontlu, değişik boyutlu, yazılar yazmak yasaktır. Koyu, italik veya altçizgi özellikleri imzada gerektiğinde kullanılabilir.
*- Yabancı bir internet adresine imzadan bağlantı vermek ve genel forum kurallarına aykırı imza kullanmak yasaktır.

İmzalara resim eklenmesine ise:

*- Göz ve beynin mesaj ile rengarenk imzaları ayıklamakta zorluk çekmesinden,
*- Dial-up kullanıcılarına sıkıntı vermesinden,
*- Forum haricindeki bir siteden link verilmesi nedeniyle sayfayı görmek isteyenin bir de harici siteyi beklemek zorunda bırakılmasından,
*- Piksel olarak en x boy ölçülerinin kontrol edilememesinden,
*- İmzalara, avatarlara, ve diğer şekilsel "süslere" değil de, paylaşılan bilgi dozajına, sinyal gürültü oranına önem veren bir yönetim olmasından dolayı karşıyız..


İmza KaLem iLe AtıLır :)
 
Forum » (¯`·._.·[ Forum Hakkında ]·._.·´¯) » Forum KuraLLarı » Forum KuraLLarı..
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: